Hem
0737 - 76 06 02
Facebook Instagram
BOTULINUM TOXIN / BOTOX

Botox är ett väl beprövat läkemedel som används inom kosmetiska och estetiska behandlingar för att minska linjer och rynkor i ansiktet. och hjälper även mot migrän och svettningar.
 
Ämnet, som ursprungligen användes inom oftalmologin och neurologin, för behandling av muskelavvikelser, började redan på 90-talet användas inom dermatologin för korrigering av dynamiska rynkor, med bra resultat.  Det blev känt under varumärket Botox, men marknadsförs också under namnen Dysport och Azzalure.

VAD ÄR DYNAMISKA RYNKOR?
Dynamiska rynkor är de som orsakas av muskelsammandragning av ansiktsmusklerna, vilket med tiden leder till bildandet av veck i huden. 

En liten mängd botox injiceras i huden för att blockera nervimpulser i utvalda ansiktsmuskler, som motverkar att muskeln drar ihop sig och bildar rynkor. På detta sätt blir hudens yta slätare och rynkor minskar           

HUR FUNGERAR BEHANDLINGEN?
Botulinum toxin verkar genom att förhindra sammandragning av ansiktsmusklerna som leder till rynkor. Med avslappning av musklerna slätas rynkorna ut .En liten mängd botox injiceras i huden för att blockera nervimpulser i utvalda ansiktsmuskler, som motverkar att muskeln drar ihop sig och bildar rynkor. På detta sätt blir hudens yta slätare och rynkor minskar 


BEHANDLINGS OMRÅDEN MED BOTOX 

- Glabella (argrynkan , bekymmersrynkan)
- Pannan 
- Periorbital ( kråkspakar)
- Lateralt ögonbrynslyft
- Tandgnissling /käklinje/käkmuskler  ( om man gnisslar tänderna kan det leda till spänningshuvudvärk,  värk i käken och förslitningsskador på tänderna).
- Platysma Banden  (halsen)
- Nefertitilyft (Botox  injiceras  vid olika punkter över de platysma banden och under käken vilket gör att muskeln slappnar av samt att man får en mini icke-kirurgisk ansiktslyft. Behandlingen Nefertiti lyft namngavs efter den egyptiska drottningen Nefertiti, detta för sin skarpa käke och som ansågs vara ett högt tecken på attraktivitet.
- Bunny lines (näsveck )
- Gummy smile
- Rökrynkor
- Sura mungipor (munvinkel som är nedåtgående)
- Lip flip
- Hyperhidros (svettning)
- Hakan  (gropar)

FÖRSVINNER MINA NORMALA ANSIKTSUTTRYCK?
När proceduren utförs utan överdrift, behandlas de muskelgrupper som producerar flest rynkor.Personens ansikts uttryck påverkas inte.

GÖR BEHANDLINGEN ONT?
Injektionen görs med en mycket fin nål, det sticker till lite grann. Men det går snabbt över.

SKADAR SOLEXPONERING?
Det finns inga bevis för att solens strålar påverkar behandlingen. Kom dock ihåg att solen är den främsta orsaken till hudens åldrande. 

BIVERKNINGAR  

 Biverkningar av botox är mycket ovanliga och i de fall de förekommer är de av en relativt enkel karaktär som:

- Muskelsvaghet 
- Domningar
- Illamående
- Huvudvärk 
- Svullna ögonlock
- Dubbelsyn
- Blåmärken.
För att undvika blåmärken eller hematom är det bra att avstå blodförtunnande mediciner (trombyl, waran, xarelto, eliquis, clopidogrel), NSAID ( ipren, diklofenak, naproxen, ) eller dricka alkohol dagarna innan behandling.
 I ovanliga fall kan ämnet sprida sig och bedöva andra muskler än de avsedda och leda till slok- ande ögonlock eller asymmetri i ansiktsdragen. Infektioner kan förekomma men är ovanliga och oftast snabbt övergående.

EFTERVÅRD

- Undvik att trycka, klia eller massera området fyra timmar efter behandling.
- Undvik träning i 24 timmar
-Undvik att sminka området i 24 timmar
-Undvik att sola, bada eller basta i 24 timmar
-En behandling med botulinom toxin dröjer ofta 7-14 dagar innan full effekt kan ses, sedan kan effekten kvarstå i ca 3-6 månader. Man kan vid behov göra en Touch Up efter 14-21 dagar för påfyllning av botox i områden som haft sämre effekt.

Behandlingen utförs av legitimerad personal med lång erfarenhet inom estetiska injektioner .
Anknuten läkare finns .
Pris 
1 område 1800 kr
2 områden 2800 kr
3 områden 4000 kr 
Tandgnissling 5800 kr 
Gummie Smile 2800 kr 
Panna måste behandlas tillsammans med glabella därför räknas det som 2 områden 2800 kr
Platysma banden (halsen )4300 kr
Nefertitilyft ( hals och käkmuskler ) från  6900 kr 
 


Facebook Instagram
Copyright©2015 foreverbeautyklinik.se Admin Stureplatsen 1.
 Heden , Göteborg. 41139
(Vid Gamla Ullevi )